Please select Into the mobile phone version | Continue to access the computer ver.
Problem with the IMU
Uploading and Loding Picture ...(0/1)
o(^-^)o
JanPieter
lvl.2

Netherlands
Offline

  
Initial situation:
  
  
DJI Matrice 100 statically positioned in a room indoor switched on.
  
  
Problem:
  
  
Once the DJI-node is launched the quaternion in the message /DJI-SDK/imu returns:
  
x = nan; and consecutively wrong values for the other three variables in the quaternion.
  
  
This behavior does not happen always, sometimes the quaternion is correctly computed and transmitted. The correct behavior occurs without switching on-off the drone or the onboard computer, but just re-launching the node several times.
  
  
Conclusion:
  
  
The unpredictable behavior of the system does not allow us to conclude that the data captured from the Inertia Measurement Unit of the drone, in the current configuration, are always valid.

Is there someone that could help us?

  
2018-2-13
Use props
RedHotPoker
Captain
Flight distance : 165105 ft
Canada
Offline

Ah, why not post this in the proper forum section, where those drones are dealt with?

https://forum.dji.com/forum.php?mod=forumdisplay&fid=90


Good luck.


RedHotPoker
2018-2-13
Use props
JanPieter
lvl.2

Netherlands
Offline

RedHotPoker Posted at 2018-2-13 01:56
Ah, why not post this in the proper forum section, where those drones are dealt with?

https://forum.dji.com/forum.php?mod=forumdisplay&fid=90

Ow sorry!

Thank you for the link
2018-2-13
Use props
RedHotPoker
Captain
Flight distance : 165105 ft
Canada
Offline

JanPieter Posted at 2018-2-13 02:05
Ow sorry!

Thank you for the link

Hi, yes, might as well place it, where it will do you the most good. Hope that helps too.

Nice drone by the way, so My fingers are crossed that your IMU situation can be corrected.


RedHotPoker
2018-2-13
Use props
Advanced
You need to log in before you can reply Login | Register now

Credit Rules