Please select Into the mobile phone version | Continue to access the computer ver.
H3-3D 3 gimbal not working after update
7671 7 2014-10-29
Uploading and Loding Picture ...(0/1)
o(^-^)o
ciminojim
lvl.1
United States
Offline

I was having a problem with my phantom 2 going into auto land, so I checked for updates and found about five.  I went ahead and did the updates on the phantom including one for the gimbal.  After the update, the gimbal does not work at all and it is not showing up in the list of devices and versions in the assistant.  Is there a way to reset this and start over?
2014-10-29
Use props
fotogec
lvl.1
Croatia
Offline

Hi,
I have the same problem. Does anyone know how to fix it?
2014-10-29
Use props
Aljazeera
New
Thailand
Offline

I have this same problem.
2014-10-29
Use props
menten
lvl.1
United States
Offline

Yes you can fix it by shorting the gimbal to reset it. Then load the update again. It took me three times before it took, and I had to short it each time first.
P.S.
the process of shorting the gimbal can be found on this forum, but basically you tack a paperclip and touch two points on the gimbal while you cycle the battery. It WILL work 100%
2014-10-29
Use props
ciminojim
lvl.1
United States
Offline

Here is that thread:

Technical Problem
Subject: H3-3D Reset

So these are the instructions for resetting the H3-3D:

1. connect the 2 dots in the picture attached using tweezers.
2. power on phantom
3. remove tweezers when you see red and yellow LED on together.
4. connect to assistant software to re-upgrade

This should reset the H3-3D and cure the twitching problem.

there are a few software assist programs so make sure you get correct ones

http://www.dji.com/product/phantom-2/download

for the gimbal go here
http://www.dji.com/product/zenmuse-h3-3d/download

from here your on your own as im still trying to get step by step guide to rest back to factory set
hope it helps  


1609721_10152488255349713_2460465395819366445_n.jpg (39.7 KB, Down times: 4)










H3-3D
2014-10-29
Use props
ciminojim
lvl.1
United States
Offline

Here is the link to the thread, can't seen to upload the picture:

http://forum.dji.com/forum.php?m ... age%3D1&lang=en
2014-10-29
Use props
ciminojim
lvl.1
United States
Offline

Just got a chance to try this fix and it worked.  The gimbal was dead and not showing in the assistant but did the reset and it showed up in assistant, did the upgrade again and all is well.  Now I have to figure out the auto land issue.
2014-10-29
Use props
Advanced
You need to log in before you can reply Login | Register now

Credit Rules