Please select Into the mobile phone version | Continue to access the computer ver.
M200 Battery power Up Issue
1735 2 2019-3-28
Uploading and Loding Picture ...(0/1)
o(^-^)o
CornGuy
lvl.1
United States
Offline

My M200, more than often than I like, does not power up successfully. Often the problem occurs after the UAV has been powered down, as in battery swaps, then powered back up.

Normal sequence:
   1. Depress and release the power button and battery level indicators light up.
   2. Depress and hold the power button and the battery indicators light up from bottom to top, after which the unit powers on.

Problem sequence:
   1. Depress and release the power button and the battery indicators blink.
   2. Depress and hold the power button and nothing happens.

The problem is NOT due to incomplete insertion of batteries.
The problem is NOT related to temperature.
The problem occasionally occurs with the same batteries remaining inserted, simply in response to trying to power back up after powering down from initially powering back up successfully.

Some times waiting several minutes before trying again results in successful power up. Some times swapping the batteries (left to right, right to left) results in successful power up.

Does anyone have an insight into the cause of the problem?

Regards,


2019-3-28
Use props
CornGuy
lvl.1
United States
Offline

Am I really the only one to experience this problem with powering up the Matrice 200?
2019-4-6
Use props
EFRPIC
Second Officer

United States
Offline

I'd suspect a bad switch that is intermittent based on your description. You could try reloading the aircraft firmware just in case it's some bad bits.
2019-4-6
Use props
Advanced
You need to log in before you can reply Login | Register now

Credit Rules