Please select Into the mobile phone version | Continue to access the computer ver.
Ronin-S controls stop working on the Nikon Z6 when AF-C mode is set
1000 1 2019-4-5
Uploading and Loding Picture ...(0/1)
o(^-^)o
kerberos
Captain
Flight distance : 2487628 ft
Italy
Offline

I was testing the different AF modes with my Z6 (I guess happens the same on the Z7) and the Ronin-S and I found issues with the AF-C mode.

Scenario:

- Z6 with 24-70S F/4 mounted on the Ronin-S with MCC-C cable properly connected
- Ronin-S firmware v1.8.0.70
- Nikon Z6 firmware v1.01
- Autofocus mode AF-S or AF-F: solid green LED on the focus wheel, working as expected. Pressing halfway the REC button triggers the autofocus properly. Pressing all the way down starts the recording.
- Switching autofocus mode to AF-C, nothing works anymore: pressing the REC button halfway, the focus wheel LED starts blinking red, the REC button doesn't work anymore, nor the physical AF-ON button (the back-button focus) on the Z6. In some cases, even the joystick stops responding. The only way to reset the gimbal functionality is to power cycle it.
- Reproducible 100% of the time

The latest compatibility list doesn't report anything about that, just a generic 'make sure camera focus mode is set to AF'.

2019-4-5
Use props
kerberos
Captain
Flight distance : 2487628 ft
Italy
Offline

I'd like to up this report so it can be seen by the staff.
2019-4-9
Use props
Advanced
You need to log in before you can reply Login | Register now

Credit Rules