Please select Into the mobile phone version | Continue to access the computer ver.
Problems after latest App (PC) & S1 Firmware Update?
Uploading and Loding Picture ...(0/1)
o(^-^)o
sevreNniarB
lvl.3
Germany
Offline

Seems like DJI changed something in the WiFi code. After the recent update (S1 Firmware & PC Software) my "Wired Connection" does not work anymore:

robomasters1.jpg

Still can play in Solo Mode, but the video stream is not working - a direct connection via Phone is still working fine. Is there any way to go back to an older Firmware or something like a factory reset? Any help is highly appreciated.

Cheers


8-20 07:06
Use props
BGA
lvl.4
United States
Offline

Just to be sure, did you also update the windows app?
8-20 08:08
Use props
sevreNniarB
lvl.3
Germany
Offline

BGA Posted at 8-20 08:08
Just to be sure, did you also update the windows app?

Yes, also uninstalled & reinstalled it. Same outcome   Checked it on a 2nd machine (my Notebook) still same problem. OS is Windows 10 1903.
8-20 09:19
Use props
MarkusXL
Second Officer
United States
Offline

>> Still can play in Solo Mode, but the video stream is not working

Ugh, that is a problem.  I assume the firmware update went fine?  The robot rebooted, flashed all the LEDs, the robot voice counted through "10%...90%", right?

Ummm that is a hard one.  I can only suggest try to connect in another location / environment / WiFi / router.   Also cold boot your device, try another device...

My iPad mini last week refused to connect to S1 until I cold - booted it...
And, if all else fails, buy another one, carefully replace the defective module, re-pack and return.
8-21 06:07
Use props
sevreNniarB
lvl.3
Germany
Offline

Found the Problem.

Just Installed the old RoboMaster_x64_v1.0.2(260) Version and everything works like a charm. They changed something in 1.0.4 that completely breaks it in my environment.

Cheers
8-21 08:25
Use props
sevreNniarB
lvl.3
Germany
Offline

@Mods: Is your tech department aware of this topic?
8-25 05:41
Use props
Ray..
lvl.1

Offline

I have the same problem !!

9-22 01:31
Use props
MarkusXL
Second Officer
Offline

I put the 1.0.2 version in a public read only DropBox:

https://www.dropbox.com/s/yg3c2y ... 2%28260%29.exe?dl=0

You can't regress the firmware, but this old version of the PC App should work. Windows PC Only.
9-22 02:44
Use props
Ray..
lvl.1

Offline

MarkusXL Posted at 9-22 02:44
I put the 1.0.2 version in a public read only DropBox:

https://www.dropbox.com/s/yg3c2yjzpt2w39i/1562232499731-RoboMaster_x64_v1.0.2%28260%29.exe?dl=0

Thanks for the link!
9-22 08:04
Use props
rhoude57 - YUL
Second Officer
Offline

sevreNniarB Posted at 8-21 08:25
Found the Problem.

Just Installed the old RoboMaster_x64_v1.0.2(260) Version and everything works like a charm. They changed something in 1.0.4 that completely breaks it in my environment.

Many have reported issues with the Windows PC program V1.0.4.
The problem is not universal, however. I have been running V1.0.4 since its release with no issues.
I wonder if this could be a firewall issue. In my case, I have taken down all firewalls on my home network and on my TP-Link AC750 RoboMaster router.
9-22 10:02
Use props
MarkusXL
Second Officer
Offline

Mee too, no issues at home - but my corporate Anti-Virus blocks installation on any of my work PC's.  It is detected as a Threat...
9-22 10:23
Use props
Advanced
You need to log in before you can reply Login | Register now

Credit Rules