Please select Into the mobile phone version | Continue to access the computer ver.
Just got my s1000+, vibration issues“
825 3 2015-7-14
Uploading and Loding Picture ...(0/1)
o(^-^)o
Ozren
lvl.4

Croatia
Offline

Hi all,

I just got and fully assembled my S1000+ with GH4, all working as it should, but i have small micro vibrations in my image mostly seen when looking in horizon and when S1000 is mooving. When hovering, there are 0 vibrations.

I set up gains as stated in specs. I shoot in both aperture (10A) and shutter priority (25 FPS with 50 shutter) and always get micro vibrations.

What else could be the problem?

Thanks alot.
2015-7-14
Use props
fwickeha
Second Officer
Flight distance : 173455 ft

United States
Offline

Altho unlikely, it could be a prop balance anomaly.  Have you checked the balance on all props?
2015-7-17
Use props
Ozren
lvl.4

Croatia
Offline

I have fixed it...i was so excied to finaly fly with s1000 i forgot to put ND filter on, and was shooting in bright daylight at f8.0 and shutter was around 2000, so of course there is some jello.
2015-7-17
Use props
Ozren
lvl.4

Croatia
Offline

To save some people from frustration, with Z15 GH4 s1000+ combo,  film at 50 to 100 shutter if you are filming 4k 25FPS, for 1080p 50 film at 100 or 200 shutter. If you film with Olympus 12mm 2.0, dont go over F13, image will not be super sharp. If you go above F16 image will be ruined, the lens cant handle it.

Get an ND filter.

Also, shoot in manual mode. If you shoot in Aperture mode, be sure the shutter is ok. If you shoot in Shutter priority like DJI states, you will see aperture steps in your video., so shoot in manual.

I dont know why there is no Wiki for this.

If anyone has any more tips, or corrections please write here so people can find this kind of stuff.

2015-7-19
Use props
Advanced
You need to log in before you can reply Login | Register now

Credit Rules