Please select Into the mobile phone version | Continue to access the computer ver.
cant update firmware please help..
840 6 2015-7-23
Uploading and Loding Picture ...(0/1)
o(^-^)o
retret66
lvl.3

United States
Offline

========== 2014.01.01 00:00:08 unsynchronized ======
Packet: WM610_FW_V01.02.01.06.bin
Result: Failed.
Reboot the aircraft and try to upgrade the firmware again.

========== 2015.07.23 18:22:16 =====================
Packet: WM610_FW_V01.02.01.06.bin
Result: Failed.
Reboot the aircraft and try to upgrade the firmware again.

========== 2015.07.23 18:23:04 =====================
Packet: WM610_FW_V01.02.01.06.bin

========== 2015.07.23 18:59:27 =====================
Packet: WM610_FW_V01.02.01.06.bin
Result: Failed.
Reboot the aircraft and try to upgrade the firmware again.

========== 2015.07.23 19:00:32 =====================
Packet: WM610_FW_V01.02.01.06.bin
Result: Failed.
Reboot the aircraft and try to upgrade the firmware again.

========== 2015.07.23 19:04:39 =====================
Packet: WM610_FW_V01.02.01.06.bin
Result: Failed.
Reboot the aircraft and try to upgrade the firmware again.


2015-7-23
Use props
retret66
lvl.3

United States
Offline

After trying many times, it actually verifies now that the firmware is current..The no signal issue is now fixed, I believe it was half baked firmware update the first time
2015-7-23
Use props
Farnk666
Captain
Flight distance : 1711394 ft
Australia
Offline

Hey retret66,

It's a bit of a mixed bag for people.
I've had firmware upgrades go through perfectly first time, other upgrades requiring multiple tries, different USB stick / microSD cards, etc.
Only advice I can offer is not to panic if it all goes awry, try again and contact DJI if problems persist.

Good to hear you got it sorted out - time to go flying!
2015-7-23
Use props
retret66
lvl.3

Philippines
Offline

Farnk666 Posted at 2015-7-24 10:53
Hey retret66,

It's a bit of a mixed bag for people.

well, problem is back...and it makes a short beeps followed by a long beep and then the log shows unsynchorinized, reboot aircraft and follow procedure again or some sort...Everythin still works except no video feed, the camera senses auto ISO because it is contantly chaning when pointing to different light levels..With no firmware on card, it says like beeeeeeeeep beep beep, meaning all firmware is up to date per manual...but when the firmware file is on card, it says beep beep beep beep beep beep beeeeeeeeeeeeeeeep forever...In short, it wont verify properly..Also the hidden log time stamp when it gets created is like 2013..so the  the aircraft thinks it is 2013..
Edit... I found the exact issue from another person..
http://www.capedigital.com/journal/inspire-1-grounded


Reys-MacBook-ProOG reyh$ ls -l
total 256
-rwxrwxrwx  1 reyh  staff  1029 Dec 31  2013 WM610_FW_LOG_AB.txt
Reys-MacBook-ProOG reyhernandez$



drwxrwxrwx  1 reyh  staff  131072 Dec 31  2013 IDX
drwxrwxrwx  1 reyhstaff  131072 Dec 31  2013 LOG
drwxrwxrwx  1 reyh  staff  131072 Dec 31  2013 THM

-rwxrwxrwx  1 reyh  staff  1029 Dec 31  2013 WM610_FW_LOG_AB.txt
Reys-MacBook-ProOG reyhernandez$
Reys-MacBook-ProOG reyhernandez$ cat WM610_FW_LOG_AB.txt
[00008246]========== 2014.01.01 00:00:08 unsynchronized ======
[00008255]Packet [C:\WM610_FW_V01.02.01.06.bin] detected.
[00008261]Packet upgrade start...

[00008271]Packet checking...
[00008275]Done.

[00008281]Version checking[1]...
[00008290][01 00] v1.8.2729 -> v1.8.2729
[00008296][01 01] v1.8.2729 -> v1.8.2729
[00008327][03 05] v34.1.0.5 -> v34.1.0.5
[00008370][03 06] v2.0.5.14 -> v2.0.5.14
[00008382][04 00] v1.16.0.76 -> v1.16.0.76
[00008424][05 00] v2.5.6.1 -> v2.5.6.1
[00020932][08 00] device not detected.
[00020956][09 00] v1.7.0.3 -> v1.7.0.3
[00020982][11 00] v3.7.1.0 -> v3.7.1.0
[00021022][12 00] v1.3.0.60 -> v1.3.0.60
[00021082][12 01] v1.3.0.60 -> v1.3.0.60
[00021122][12 02] v1.3.0.60 -> v1.3.0.60
[00021162][12 03] v1.3.0.60 -> v1.3.0.60
[00033685][15 00] device not detected.
[00033722][17 00] v1.1.0.1 -> v1.1.0.1
[00033802][17 01] v2.0.0.1 -> v2.0.0.1
[00033822][19 00] v1.0.8.96 -> v1.0.8.96

[00033828]Packet upgrade failed at version checking.


2015-7-30
Use props
retret66
lvl.3

Philippines
Offline

retret66 Posted at 2015-7-31 03:57
well, problem is back...and it makes a short beeps followed by a long beep and then the log shows u ...

more update..after many tries it actually see the new firmware that it is identical to the one on the aircraft based on this log but still no video..What I did is I "touch the bin file so it will change to todays date and hoping it will verify and it did..But checksum stays the same...There is something wrong with these units...
========== 2014.01.01 00:00:08 unsynchronized ======
Packet: WM610_FW_V01.02.01.06.bin
Result: Failed.
Reboot the aircraft and try to upgrade the firmware again.

========== 2015.07.30 16:23:03 =====================
Packet: WM610_FW_V01.02.01.06.bin
Result: Failed.
Reboot the aircraft and try to upgrade the firmware again.

========== 2014.01.01 00:00:10 unsynchronized ======
Packet: WM610_FW_V01.02.01.06.bin
Result: Abort.
The firmware on the SD card is identical to or older than the current firmware on the aircraft.<<<<<<<<<<<<<<<THIS!!!!!

HIDDEN LOG SHOWS NO MORE "DEVICE NOT FOUND" after 2nd try
[01288280]Version checking[1]...
[01288287][01 00] v1.8.2729 -> v1.8.2729
[01288293][01 01] v1.8.2729 -> v1.8.2729
[01288352][03 05] v34.1.0.5 -> v34.1.0.5
[01288392][03 06] v2.0.5.14 -> v2.0.5.14
[01288404][04 00] v1.16.0.76 -> v1.16.0.76
[01288432][05 00] v2.5.6.1 -> v2.5.6.1
[01300943][08 00] device not detected.
[01300966][09 00] v1.7.0.3 -> v1.7.0.3
[01301011][11 00] v3.7.1.0 -> v3.7.1.0
[01301071][12 00] v1.3.0.60 -> v1.3.0.60
[01301131][12 01] v1.3.0.60 -> v1.3.0.60
[01301191][12 02] v1.3.0.60 -> v1.3.0.60
[01301254][12 03] v1.3.0.60 -> v1.3.0.60
[01313761][15 00] device not detected.
[01313790][17 00] v1.1.0.1 -> v1.1.0.1
[01316350][17 01] v2.0.0.1 -> v2.0.0.1
[01316365][19 00] v1.0.8.96 -> v1.0.8.96
[01316377]Packet upgrade failed at version checking.



[00010233]========== 2014.01.01 00:00:10 unsynchronized ======
[00010241]Packet [C:\WM610_FW_V01.02.01.06.bin] detected.
[00010248]Packet upgrade start...

[00010258]Packet checking...
[00010264]Done.

[00010278]Version checking[1]...
[00010285][01 00] v1.8.2729 -> v1.8.2729
[00010291][01 01] v1.8.2729 -> v1.8.2729
[00010318][03 05] v34.1.0.5 -> v34.1.0.5
[00010358][03 06] v2.0.5.14 -> v2.0.5.14
[00010377][04 00] v1.16.0.76 -> v1.16.0.76
[00010406][05 00] v2.5.6.1 -> v2.5.6.1
[00010435][08 00] v1.12.0.21 -> v1.12.0.21
[00010453][09 00] v1.7.0.3 -> v1.7.0.3
[00010478][11 00] v3.7.1.0 -> v3.7.1.0
[00010540][12 00] v1.3.0.60 -> v1.3.0.60
[00010598][12 01] v1.3.0.60 -> v1.3.0.60
[00010658][12 02] v1.3.0.60 -> v1.3.0.60
[00010718][12 03] v1.3.0.60 -> v1.3.0.60
[00010783][15 00] v1.1.2.0 -> v1.1.2.0
[00010818][17 00] v1.1.0.1 -> v1.1.0.1
[00010898][17 01] v2.0.0.1 -> v2.0.0.1
[00010918][19 00] v1.0.8.96 -> v1.0.8.96
[00010925]Packet upgrade cancelled at version checking.


2015-7-30
Use props
ageelectrical
lvl.2

United Kingdom
Offline

I would suggest you take a look at the connection pins on the gimble these can cause the transmission failure as the transmitter is on the bird and  requires all pins to have a good connection this could also cause the update not to take as this is connected vie the camera  you need to take care whenever you connect the camera
2015-7-30
Use props
retret66
lvl.3

Philippines
Offline

ageelectrical Posted at 2015-7-31 09:34
I would suggest you take a look at the connection pins on the gimble these can cause the transmissio ...

its not this...I can take the picture fine as I can see the histogram has data...So I took some pics blindly and some videos..I then hit the download so it will download the pics to the tablet..the APP still blank but google photos can view them...
2015-7-31
Use props
Advanced
You need to log in before you can reply Login | Register now

Credit Rules