CZ - Czech topic / Česká diskuze
1995 11 1-25 05:56
Uploading and Loding Picture ...(0/1)
o(^-^)o
Jan Spacil
lvl.4
Flight distance : 115272 ft

Czechia

I'm starting a thread on the forum in Czech - intended for Czech speaking members / Zakládám vlákno na fóru v češtině - určené pro česky mluvící členy. If needed, I will take care of moderating this one thread, because of posts here will be in Czech language probably.

Je zde již existující vlákno "Czech or Slovak pilots in the Forum" - https://forum.dji.com/thread-82887-1-1.html, respektuji ale a jeho přání komunikace v EN, zde bych ale navrhoval jako hlavní jazyk češtinu, neb asi ne každý má vždy chuť nebo možnost komunikace v angličtině.

Hledal jsem nějaké použitelné a "živé" fórum na českých webech, ale buď špatně hledám, nebo prostě neexistuje. Tohle jedno vlákno snad tedy bude stačit :]

If anyone is looking for information about conditions for flying drones in the Czech Republic, I wrote a short summary here: / Pokud by někdo hledal informace o podmínkách létání s drony v České republice, krátký sumář informací jsem psal zde: https://forum.dji.com/forum.php?mod=viewthread&tid=288368
1-25 05:56
Use props
Bee_a_Biker
lvl.2
Flight distance : 9199 ft
Czechia

Super nápad, přidávám do záložek
1-25 12:45
Use props
Jan Spacil
lvl.4

Czechia

Jen pro info, ať to zde není zcela mrtvé, od půlky května se mění Opatření obecné povahy, pro nás vcelku pozitivní změna.
Otevírá se lepší možnost létat v HOP, ve zkratce postačí jen dodržet podmínku nezapojených osob a nahlášení letu v aplikaci DroneView.

Podrobnosti třeba na Telinku: https://www.djitelink.cz/opatren ... aktualizace-p25949/
5-21 00:46
Use props
LEONcz
lvl.1
Czechia

Dobrý nápad. Většina CZ komunit bude bohužel nejspíš na FB skupině.
6-26 02:11
Use props
djiuser_qSXr403vggo0
New
Czechia

Dobrý den mám dron DJI míní 4 pro a když chci natáčet ve formátu 4K tak mohu jen Max. 50sekund nevíte prosím v čem by mohl být problém. Děkuji
8-25 09:12
Use props
Jan Spacil
lvl.4

Czechia

Zdravím, za mě bych to viděl na problém s paměťovou kartou. Buď pomalá (s tím se nic moc dělat nedá), nebo kapacita (není plná?), nebo nevhodný souborový systém (naformátovat kartu přímo v dronu).
Případně bych zkusil ukládat video do vnitřní paměti dronu (ne na přidanou SD kartu), zda se to změní. Není sice velká, ale na vyzkoušení by to mohlo stačit.

Já mám nastaveno, aby se video soubory se záznaměm rozdělovaly po cca 3.8GB velikosti, ale to vychází jen z historického souborového systému a tak jsem to zachoval jako pojistku, abych v případě poškození souboru nepřišel o celý let
8-26 03:23
Use props
djiuser_iFHOB93dK8Un
New
Czechia

Zdravím. Mám problém se spalováním mini2 . Můžete někdo poradit. Používám ho už dva roky a najednou se nejde připojit.Díky za rady
9-18 23:15
Use props
Jan Spacil
lvl.4

Czechia

Zdravím, pochybuji, že s takto obecným popisem bude někdo schopný rozumně poradit ..
Za mě nejlépe vše co půjde hodit do továrního nastavení, aktualizovat vše co půjde na nejnovější verze (firmwaare, aplikace),  zkusit jiný kabel. Případně zkusit i jiný, novější telefon.
9-19 04:57
Use props
JardaEda
lvl.1
Flight distance : 451775 ft
Czechia

Ahoj lidičky, Mám DJI Mini 2. Nikdy jsem s ním nehavaroval. Zdá se mi ale poslední dobou, že levá polovina obrazu není tak ostrá jako ta pravá. Nenapadlo by prosím někoho, čím by to mohlo být ? Díky moc za tipy ! Jarda
9-26 04:33
Use props
Jan Spacil
lvl.4

Czechia

Asi by to chtělo nějakou ukázku, zda to není jen subjektivní záležitost.
Ale obecně, beru to na základě zkušeností s fotografií, pokud to je opravdu tak, pak mohou být asi jen dvě hlavní příčiny. Buď špatná poloha nebo disfunkčnost senzoru, nebo mechanický problém s optickou částí, tj. buď posunutí nebo znečištění.
Takhle obecně se to bude bohužel velmi špatně zjišťovat, je problém jen ve videu, nebo i u fotografií?
9-26 22:35
Use props
djiuser_Lrw8C99VFyJc
lvl.1
Flight distance : 235810 ft
Slovakia

Jan Spacil Posted at 8-26 03:23
Zdravím, za mě bych to viděl na problém s paměťovou kartou. Buď pomalá (s tím se nic moc dělat nedá), nebo kapacita (není plná?), nebo nevhodný souborový systém (naformátovat kartu přímo v dronu).
Případně bych zkusil ukládat video do vnitřní paměti dronu (ne na přidanou SD kartu), zda se to změní. Není sice velká, ale na vyzkoušení by to mohlo stačit.

Zdravím, mám podobný problém, videá mi rozdeľuje po 3,5 GB a neviem nájsť kde sa to dá vypnúť
10-21 03:31
Use props
Jan Spacil
lvl.4

Czechia

Doporučuji zkusit naformátovat SD kartu na souborový systém exFAT. Pokud je karta se souborovým systémem FAT32, větší soubory než ~3.8GB nejde uložit.
10-21 21:48
Use props
Advanced
You need to log in before you can reply Login | Register now

Credit Rules