Please select Into the mobile phone version | Continue to access the computer ver.
vision2 IMU initialization failure
123Next >
9972 84 2015-1-31
Uploading and Loding Picture ...(0/1)
o(^-^)o
philml420.gmail
lvl.3

United States
Offline

just did imu advanced calibration Naza-M,first of all it told me ' Temp of MC is too High,power down and cool 5 minand redo" read it on forum that i should just ignore that and i did,then this error[25] "IMU initialization failure, may caused by crash. Please contact dealer or DJI for repair"
Help
2015-1-31
Use props
peter.peterfren
lvl.1

United Kingdom
Offline

Hi - I have exact;y the same problem, and I know of another person experiencing this.  I have spent the last 24 hours reinstalling and recalibrating without success.  Have sent to DJI so should get a response in about 6 months (with luck)..   My problems started when i upgraded to the latest firmware - and I cant go back......
2015-1-31
Use props
Gerry1124
Captain

United States
Offline

The 3 rows of numbers, the 4th one in each row
row 1 should be close to 0
row 2 should be close to 1.0
row 3 should be between I think 500 to 1500

Put your mouse on the small question mark and the explanation is there
What are your numbers?
imu.jpg
2015-1-31
Use props
peter.peterfren
lvl.1

United Kingdom
Offline

Gerry1124 Posted at 2015-2-1 06:23
The 3 rows of numbers, the 4th one in each row
row 1 should be close to 0
row 2 should be close to 1 ...

Ive got .4  1.1 and 1497  but the P2+ flashes R/G/Y and when connected to assistant shows error 25 imu failure.
2015-1-31
Use props
Gerry1124
Captain

United States
Offline

peter.peterfren Posted at 2015-2-1 06:31
Ive got .4  1.1 and 1497  but the P2+ flashes R/G/Y and when connected to assistant shows error 25 ...


Those numbers are all within the limits of the IMU.  There is something else going on there,  I'm not sure what their error codes are.  I would contact the place you purchased it and talk with them.  R/G/Y is a power on self test.
2015-1-31
Use props
Gerry1124
Captain

United States
Offline

here is a pre flight check list with light codes.
045008nfy81wgyf2ioiwz1.gif
2015-1-31
Use props
philml420.gmail
lvl.3

United States
Offline

thanks alot Gerry for your info and time mine is vision 2 none plus
2015-1-31
Use props
Gerry1124
Captain

United States
Offline

philml420.gmail Posted at 2015-2-1 07:11
thanks alot Gerry for your info and time mine is vision 2 none plus

Good luck with that.
2015-1-31
Use props
philml420.gmail
lvl.3

United States
Offline

after i did my calibration in basic it looked like it took it and then i calibrated it outside before flight and thats when i gave me error on my phone saying   "MC !  Sensor Error . Maintenance Required"
2015-1-31
Use props
Gerry1124
Captain

United States
Offline

philml420.gmail Posted at 2015-2-1 07:22
after i did my calibration in basic it looked like it took it and then i calibrated it outside befor ...


This is all I could find on it,

http://www.androidrow.com/windows/dji-phantom-imu-error-25.php

Read it thoroughly and use at your own decision.  I haven't heard of this yet, never tried it.
2015-1-31
Use props
JATO
Second Officer

United States
Offline

Interesting find Gerry. Thanks for posting that. I decided to go ahead and do the latest update on my P2V+ v3. I didn't have any problems updating.but I LED light on the display don't work (Android).

I didn't re-cal my IMU and don't plan to unless a have to. I recal'ed it once after a crash soon after I got my Phantom. When I cal'ed my IMU under the old firmware I also got the hot IMU message but I waited about 5 mins and it worked without error.

I wonder if this slowness could also but part of the issues after an IMU cal?  
2015-1-31
Use props
JATO
Second Officer

United States
Offline

So I installed the Reimage software only to find it is a pay program. It did ID 3 issues with my PC, but did report any slowness. Two issues were related to codec software I installed for MP4 files that would not play properly on my PC and the other was a piece of software and directory for drivers that I actually don't remember installing. I didn't buy the software but I manual removed the issues it ID'ed, I then removed the Reimage program too.

I ran my existing software to fix any issues with the registry, junk file etc.
2015-1-31
Use props
philml420.gmail
lvl.3

United States
Offline

does remote control (transmitter) have to be on when calibrating?
2015-1-31
Use props
Gerry1124
Captain

United States
Offline

philml420.gmail Posted at 2015-2-1 09:12
does remote control (transmitter) have to be on when calibrating?

Not when you are doing an IMU calibration, but if your IMU numbers are within the limits, it shouldn't be necessary.
2015-1-31
Use props
philml420.gmail
lvl.3

United States
Offline

Ty,i downloaded spybot search and destroy  to clean my computer,its almost done cleaning and then ill try again,if it wont work ill try to uninstall everything  and start fresh
2015-1-31
Use props
philml420.gmail
lvl.3

United States
Offline

my new numbers  gyro:  x 0.2  y -0.2   z  -0.0   mod 0.3
               acceleration:   x  0.00  y  -0.01  z -1.00  m0d 1.00
                       compass   x  98    y 186     z 172   mod 1376.1
looks like it took advanced cali
2015-1-31
Use props
Gerry1124
Captain

United States
Offline

philml420.gmail Posted at 2015-2-1 12:52
my new numbers  gyro:  x 0.2  y -0.2   z  -0.0   mod 0.3
               acceleration:   x  0.00  y   ...

All those numbers are great.  Good job!
Happy Flying.
2015-1-31
Use props
philml420.gmail
lvl.3

United States
Offline

all was great untill app wouldnt connect to vision2, and when i restarted it went to fail again blinking green yellow red
2015-1-31
Use props
Gerry1124
Captain

United States
Offline

philml420.gmail Posted at 2015-2-1 13:45
all was great untill app wouldnt connect to vision2, and when i restarted it went to fail again blin ...

Did you download the new app?
2015-1-31
Use props
philml420.gmail
lvl.3

United States
Offline

yes i did, it connects now but after calibrated yet again it is all good at first till i turn it off and when i power it up again it blinks green yellow red,same error
2015-1-31
Use props
philml420.gmail
lvl.3

United States
Offline

maybe i need to download  assistant v3.6 instead of  what i have right now v3.8 with @Phantom 2 Vision Main Controller Firmware* v3.10
2015-01-30
@Phantom 2 Vision Central Board Firmware* v1.0.2.10, maybe maincontroller firmware v3.08 will work better then v3.10? guess i can try to redownload  3.8 assistant and  maybe since i use old  driver installer it dont work? im exhausted lol
2015-1-31
Use props
Gerry1124
Captain

United States
Offline

philml420.gmail Posted at 2015-2-1 14:13
maybe i need to download  assistant v3.6 instead of  what i have right now v3.8 with @Phantom 2 Visi ...


uninstall the old windows drivers and the PT2 assistant 3.8 and reinstall.  When you install the windows drivers, it will ask you to connect the Phantom to the computer and power it up.  It will install files to your flight controller onboard,  then install the 3.8 program again.
2015-1-31
Use props
philml420.gmail
lvl.3

United States
Offline

Im doing it now,one thing i dont like is cam driver in it is for 330 and mine is 200,how can i change it?
2015-1-31
Use props
philml420.gmail
lvl.3

United States
Offline

Imu initialization failure,may caused by crash.please contact dealer or dji for repair.  Error [25] grrr,maybe try olded assistant?
2015-1-31
Use props
philml420.gmail
lvl.3

United States
Offline

Dont know what to do....
2015-1-31
Use props
peter.peterfren
lvl.1

United Kingdom
Offline


Followed this thread, reinstalled 3.08 Assistant.  Left PV+ overnight and still getting "Too hot" message on first power up and calibrate.  At a loss......
2015-1-31
Use props
philml420.gmail
lvl.3

United States
Offline

error [25] again   IMU initialization failure, may caused by crash. Please contact dealer or DJI for repair.
2015-2-1
Use props
philml420.gmail
lvl.3

United States
Offline

peter,maybe we need to go back to assistant 3.6 and not 3.8 thats my last thought,dont know what else to do
2015-2-1
Use props
peter.peterfren
lvl.1

United Kingdom
Offline

philml420.gmail Posted at 2015-2-1 16:28
peter,maybe we need to go back to assistant 3.6 and not 3.8 thats my last thought,dont know what els ...

Tried it last night (I had 3.6 loaded on another PC)  Didn't make any difference in my case..... sorry... but who knows it might work on yours....  Peter
2015-2-1
Use props
Gerry1124
Captain

United States
Offline

peter.peterfren Posted at 2015-2-1 15:36
Followed this thread, reinstalled 3.08 Assistant.  Left PV+ overnight and still getting "Too hot"  ...

Ignore that IMU to hot message,  that will always pop up. just click ok and continue with the calibration
2015-2-1
Use props
philml420.gmail
lvl.3

United States
Offline

i did that Gerry, and since i was outside and its lil chilly i managed to calibrate it couple times with out hot warning,still same resaults,flying ok at first,then blinks green red yellow after first power off and on, and it wont even let motor start,i tried 3.6 also but it kept loading newest drivers, so that failed too,how can i delete drivers ,software,firmware?
2015-2-1
Use props
Gerry1124
Captain

United States
Offline

philml420.gmail Posted at 2015-2-1 20:20
i did that Gerry, and since i was outside and its lil chilly i managed to calibrate it couple times  ...

I would contact the place of purchase and talk with their techs at this point in time.  I'm now at a loss of what we can do with it.  
2015-2-1
Use props
robin.ostlin.in
lvl.1

Sweden
Offline

Had exactly the same experience with mine.
Wrote to DJI, will see during the week if there will be any answer.
However, I went through ALL updates:
Installer ver 3.8 (Upgraded the vision to 3.10 with Installer 3.6 - when the problems started)
iPhone App
WiFi-Extender "upgrade" via the new App under settings
Camera firmware to 1.3.0
Strangley the error is gone for now, but I hope to see a firmware-fix very soon - don't really trust the problem to be gone.
2015-2-1
Use props
bjr981s
First Officer
Flight distance : 117290 ft
  • >>>
Australia
Offline

You can't bypass the temp waning if you proceed it does not calibrate the IMU.

Wait for it to cool down and be ready to start the calibration when it says ready. It will confirm a successful calibration.

Cheers
2015-2-1
Use props
philml420.gmail
lvl.3

United States
Offline

i did it cool with no warnings couple times bjr981s, successful calibration all good at first run,till i power off and power on,thats when it all goes bad with led red green brown and warnings pop out everywhere
2015-2-1
Use props
Gerry1124
Captain

United States
Offline

bjr981s Posted at 2015-2-1 21:58
You can't bypass the temp waning if you proceed it does not calibrate the IMU.

Wait for it to cool  ...

I get that message every time I do an IMU calibration, I always click ok and continue and I get a SUCCESSFUL calibration after it is done.
2015-2-1
Use props
Daninho
Second Officer

Germany
Offline

philml420.gmail Posted at 2015-2-1 16:28
peter,maybe we need to go back to assistant 3.6 and not 3.8 thats my last thought,dont know what els ...

wasnt Error 25 the "knock knock" method? Colin guin showed that very good when the Phantom1 entered the scene. Im not sure Error 25 was the problem but there is a certain IMU failure message and the solution is knock on it :p because the gyros got stuck after a crash.

Yes you have to wait for the IMU to cool when you want a correct IMU calibration. I dont think its a bug with the temperature message because the Inspire has the same warning and i cant believe they still implement this "bug" in the inspire, that would be more than stupid :p
2015-2-1
Use props
Eirlink
Second Officer

Ireland
Offline

you can do an advanced imu calibration regardless of the overheat popup...its a bug in the firmware that has not been removed ...yet.

full list of error codes on my blog on here
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1988554
2015-2-1
Use props
philml420.gmail
lvl.3

United States
Offline

My imu has never been dropped   or crashed or even shook,it happend right after update,maybe i did update in the wrong order,something   is messed up it works at first start till i power it up again,just weird
2015-2-1
Use props
zathis.sasktel
lvl.2

Canada
Offline

philml420.gmail Posted at 2015-2-2 04:08
My imu has never been dropped   or crashed or even shook,it happend right after update,maybe i did u ...

I am having the same issue
2015-2-1
Use props
123Next >
Advanced
You need to log in before you can reply Login | Register now

Credit Rules