Please select Into the mobile phone version | Continue to access the computer ver.
Inspire 2 and X5S: Pixel Pattern Issue
514 5 2017-10-11
Uploading and Loding Picture ...(0/1)
o(^-^)o
TjS 9
lvl.1
United States
Offline

Hi guys -

I returned from a 7 mile hike with Inspire 2 and X5S last evening and finally just had a chance to look at the footage.  Unfortunately instead of finding beautiful footage of the Catskill mountains, I made a rather frustrating discovery.  While half of the footage is absolutely perfect, all clips (besides the first and last one) on the last card that I shot are corrupted.

This is what they look like:

Screengrab from the CineDNG:





Here is a sample CineDNG frame that shows the issue: https://www.dropbox.com/s/7ym7b2 ... 010_R00000.dng?dl=0

At first I thought it was a transferring issue from SSD to computer - but the clips definitely look the same on the SSD and surprisingly on the SD card (h264 HD resolution) as well.

This is straight from the microSD:


http://vimeo.com/237817447

http://vimeo.com/237817806


This is of course super frustrating as I assume there is no way to fix those files - meaning I lost half of my footage from yesterday.   The odd thing is that I never had any problems before with this rig (camera or SSD) before.  Clip 1 and 9 (the first and last) don't show any of those pixels.  Also I shot about 1/2 of a 480GB SSD right before this and did not have a single issue - misseing frames or the pixel pattern.

One last piece of information that comes to mind:  now that I see those patterns on the footage I remember that I had some strange lines on my monitor, while flying.  I was pushing against range and reception issues, so I just assumed it was the video reception starting to fall apart.  Now it actually seems like those patterns might have been visible on my screen as well as on the recorded footage.

I am curious to hear if anybody else has encountered this issue.  I assume there is no way of fixing the footage?   Could it be a connection issue at the port where X5S and I2 connect?  Is it an image processing error?

Any help would be much appreciated!

Thanks,
Tim


Gear used:
Inspire 2
X5S with stock 15mm lens
480GB SSD recording 5K CineDNG and HD h264 to microSD.
Standard I2 controller w/ iPhone 7 Plus

Save
2017-10-11
Use props
TjS 9
lvl.1
United States
Offline

Sample video are here:




2017-10-11
Use props
DJI Mindy
Administrator
Flight distance : 7 ft
Offline

TjS, we are sorry that you are experiencing difficulties, there seems to be hardware defect, please send in the entire device except battery and RC for evaluation and repair.
2017-10-12
Use props
TjS 9
lvl.1
United States
Offline

DJI Mindy Posted at 2017-10-12 00:52
TjS, we are sorry that you are experiencing difficulties, there seems to be hardware defect, please send in the entire device except battery and RC for evaluation and repair.

Hi Mindy -

Thanks for your response.  Where should it be sent to and is there a RMA that I should include?

Thanks!
2017-10-13
Use props
DJI Elektra
Administrator
Hong Kong
Offline

TjS 9 Posted at 2017-10-13 18:23
Hi Mindy -

Thanks for your response.  Where should it be sent to and is there a RMA that I should include?

Tjs, please contact our support and start a case. Here is the link: http://www.dji.com/support. Then follow the instruction of our website and fill in the information. Any question, please inform us.
2017-10-13
Use props
DJI Mindy
Administrator
Flight distance : 7 ft
Offline

TjS 9 Posted at 2017-10-13 18:23
Hi Mindy -

Thanks for your response.  Where should it be sent to and is there a RMA that I should include?

You can fill in online repair form here directly.When the package arrives, local repair team will make damage assessment firstly to decide if it is a warranty case.
2017-10-14
Use props
Advanced
You need to log in before you can reply Login | Register now

Credit Rules