Please select Into the mobile phone version | Continue to access the computer ver.
OSMO Mobile 3 powers up but motors won't run.
354 9 2019-10-31
Uploading and Loding Picture ...(0/1)
o(^-^)o
AtomicKid
lvl.2
Flight distance : 271611 ft
United States
Offline

Was successfully using the Osmo Mobile 3 out of the box. Tried to use it on another phone recently, and since then it will not properly connect and the motors will not run.

Symptoms:

  • Unit powers up, 3 lights on with blinking green light.
  • Unit appears in list of BT devices, and can hit "connect"
  • It will show that the unit is connected, but note that I can't hit "Camera" in the app to go to the camera view. If I tap around a bit, I'm able to get the camera icon in the upper left of the app screen and can go into camera view there.
  • Once in the app HUD, I see there is a firmware update available. I also see that the battery level for the osmo is indicated as LOW. Even though it's fully charged.
  • If i try to run the firmware update, it stalls at 0%, and fails. Update it was attempting to install was 0x00140002


Attempted solves:

  • Tried reseting the BT connection on the OSMO, and re- "PAIR"ed the device. No difference
  • Deleted from phone as a device and tried this again.
  • Cycled power numerous time and confirmed it's charge on charger for some time.
  • Deleted DJI Mimo app and re-installed (iPhone 11 Pro)


Apreciate any thoughts on how we can resolve.

2019-10-31
Use props
DJI Mindy
Administrator
Flight distance : 7 ft
Offline

Hi AtomicKid, sorry for the late response, may we verify if the issue persists? What is your OS version?
2019-11-5
Use props
AtomicKid
lvl.2
Flight distance : 271611 ft
United States
Offline

Hello, sorry I thought I had notifications on. My phone OS is 13.1.3.

2019-11-16
Use props
AtomicKid
lvl.2
Flight distance : 271611 ft
United States
Offline

Hello again, any thoughts on this issue?
2019-11-25
Use props
Stefan Atkinson
New

Canada
Offline

i'm having the exact same issue.  Was there a fix?
2019-12-13
Use props
yspmymt
lvl.1

Japan
Offline

I have exactly the same symptoms. What should I do?
2019-12-23
Use props
djiuser_bSc8IoF1v5US
New
Taiwan
Offline

I have the exact same issue. Anyone found a solution?
2019-12-25
Use props
Slaha13
New

Czechia
Offline

I have also the exact same problem with my new OSMO Mobile 3.
2019-12-26
Use props
djiuser_IXCj8FuZoj3G
New

Canada
Offline

I have a red and green light flashing when powered on, please help.  Brand new gimble worked for 10 mins and then stopped working.   Using s10+
2019-12-26
Use props
djiuser_uu9DARI0HfTP
lvl.1

Canada
Offline

Same problem on a freshly received OSMO Mobile 3.

Tried two different iPhone devices: iPhone 8 Plus with iOS 13.3 and iPhone 6 with iOS 12.4.3 . I have attempted to de-install and re-install the Mimo application multiple times. I have attempted to unpair, and then pair the Osmo Mobile 3 multiple times. I have attempted to reset Bluetooth on the Osmo Mobile 3 multiple times. None of these attempts worked.

In all attempts, the iOS Mimo application (version 1.2.13, the latest at the moment of this writing) never brought me to the activation page, so the Osmo Mobile 3 remains non-functional (green LED stays in pulsating / standby mode).

Case # 2522802 opened with DJI, and I hope they can resolve this fast. If not, the Osmo Mobile 3 will be returned to the store. This is my first DJI product ever, and I am not impressed with the user experience.

2019-12-31
Use props
Advanced
You need to log in before you can reply Login | Register now

Credit Rules