Please select Into the mobile phone version | Continue to access the computer ver.
M600 +A3 Pro Barometer Issue
1235 35 2016-10-17 11:30:19
patrick15
lvl.3
Flight distance : 227740
Italy
Offline

Hello,
I mounted the A3 Pro on my M600, but during flight this error shows up:
(Extend IMU1 [barometer1] data exception  please check IMU installed correctly)
(Extend IMU2 [barometer1] data exception  please check IMU installed correctly)
or both at the same time,
but I checked and the IMUs are installed correctly and all the values are perfect.
The error shows up during harsh manuvers and it disappears only after a aircraft restart. But during the next flight it will reappear.

I noticed as well that the Inner IMU shows this error ([barometer1] data exception) but the error disappears by itself and only shows up in the Redundant System History.

So far I have tried to check the values, calibrate the IMU under best conditions, upgraded the firmware, downgraded and upgraded again. But nothing seems to help.
While the red dot and Error shows up in the Go App, on the IMU the LED is flashing blue.

If IMU 1 and 2 would just reset by themselves there would be no problem but only a Aircraft restart helps temporarely.

Does anyone experienced this and found a solution?
Any Solutions?  I would rather solve this myself then sending the PRO back.

Thank you for your Help
Patrick



IMG_0109.jpg
IMG_0110.jpg
2016-10-17 11:30:19
Use props
RAA
lvl.2
Flight distance : 3647
  • >>>
Australia
Offline

Try re-installing latest firmware again
2016-10-18 18:03:02
Use props
patrick15
lvl.3
Flight distance : 227740
Italy
Offline

RAA Posted at 2016-10-19 04:03
Try re-installing latest firmware again

Already did multiple times, doesn't help.
I started thinking that maybe the DJI Go app is the problem because the IMU on the M600 flashes Blue and not red even if the Go App shows a error on the IMU.  Could that be?
2016-10-19 06:50:49
Use props
patrick15
lvl.3
Flight distance : 227740
Italy
Offline

RAA Posted at 2016-10-19 04:03
Try re-installing latest firmware again

Already did multiple times, doesn't help.
I started thinking that maybe the DJI Go app is the problem because the IMU on the M600 flashes Blue and not red even if the Go App shows a error on the IMU.  Could that be?
2016-10-19 06:51:21
Use props
patrick15
lvl.3
Flight distance : 227740
Italy
Offline

RAA Posted at 2016-10-19 04:03
Try re-installing latest firmware again

Already did multiple times, doesn't help.
I started thinking that maybe the DJI Go app is the problem because the IMU on the M600 flashes Blue and not red even if the Go App shows a error on the IMU.  Could that be?
2016-10-19 06:51:54
Use props
DJI-Jamie
DJI team
Flight distance : 34239
United States
Offline

patrick15 Posted at 2016-10-19 22:51
Already did multiple times, doesn't help.
I started thinking that maybe the DJI Go app is the prob ...

What firmware versions do you currently have on your unit? Can you verify what mobile device and Go app version you have?
2016-10-21 10:53:28
Use props
patrick15
lvl.3
Flight distance : 227740
Italy
Offline

DJI-Jamie Posted at 2016-10-21 20:53
What firmware versions do you currently have on your unit? Can you verify what mobile device and G ...

Im on the latest firmware on every device, M600 is on 1.0.0.43, controller is on latest firmware as well.  I tried with my iPhone with latest iOS and Ipad, both with latest Dji Go App (3.0.1), I tried with the 3.0.0 as well.
I tried with a Android tablet as well, but same problem on every device.

Tough I noticed something today: both IMU 1 and IMU 2, showed the error, but sometimes the Inner IMU showed a barometer error as well, that means that they are still comparing the Barometer data?
The Inner IMU error disappeared after a second or so, but the IMU 1 and IMU 2 error only disappears after a aircraft restart.
Today the Error showed up right after i started the M600, didn't even take off and already had the error.
2016-10-21 13:09:47
Use props
ricci2
Second Officer
Flight distance : 18564
United Kingdom
Offline

Hi,
If you fitted the full pro kit which is three imu's  ie two extras you might try unplugging one at a time to test if the imu is faulty or if you only added one imu then could you attach the second imu to a diferent canbus connector to see if that makes any difference.  If you unplug all external imu"s will the fault go away on the go app.  This way you can see if the unit is faulty... just thinking out loud.

R
2016-10-22 07:54:58
Use props
patrick15
lvl.3
Flight distance : 227740
Italy
Offline

ricci2 Posted at 2016-10-22 17:54
Hi,
If you fitted the full pro kit which is three imu's  ie two extras you might try unplugging one ...

Thank you ricci, you tip helped me track down the issue even more, the problem must be in the A3 main unit.
I tried to unplug the External IMUs but the error was still on the Go App, but the red dot became gray and wasn't red anymore, when i reattached the IMU the error was still there (the gray dot became red again).

Then I tried something else I attached the working IMU to the other Port (where the IMU with the error was attached) and the error was still there.

The Port itself is fine tough because the error can affect both IMUs.

That means that the problem must be in the main A3 unit.
2016-10-23 16:14:46
Use props
DJI-Jamie
DJI team
Flight distance : 34239
United States
Offline

patrick15 Posted at 2016-10-24 08:14
Thank you ricci, you tip helped me track down the issue even more, the problem must be in the A3 m ...

I can concur that it looks like it's an issue with the main controller itself. The Europe Support Center would be able to assist you with getting a RMA to get it serviced. They can be contacted at support.eu@dji.com.
2016-10-25 14:25:47
Use props
patrick15
lvl.3
Flight distance : 227740
Italy
Offline

DJI-Jamie Posted at 2016-10-26 00:25
I can concur that it looks like it's an issue with the main controller itself. The Europe Support  ...

Thank you Jamie, I will do that, just a question, do I have to send back the whole M600 or just the A3?

Thank you
2016-10-26 05:15:48
Use props
DJI-Jamie
DJI team
Flight distance : 34239
United States
Offline

patrick15 Posted at 2016-10-26 21:15
Thank you Jamie, I will do that, just a question, do I have to send back the whole M600 or just th ...

You would need to send in the whole M600, since it is technically a preinstalled component.
2016-10-26 09:16:34
Use props
P.R
lvl.3
Flight distance : 227740
Italy
Offline

I want to update this Post, Dji has found out, some time ago, that there is a Algorithm problem with the A3Pro. I haven't heard anything from DJI since, I wrote a E-Mail a few days ago, but nothing.
Now I hope DJI will have a Solution soon, otherwise I have to contact Customer Protection.
2016-11-15 06:28:54
Use props
XCAM
lvl.1
Chile
Offline

Hola; tengo el mismo problema. Soy de Chile. Enviar el M600 a China es un poco caro. No hay alguna actualización que solucione el problema?
Saludos!
2016-11-17 11:27:15
Use props
DJI-Jamie
DJI team
Flight distance : 34239
United States
Offline

P.R Posted at 2016-11-15 22:28
I want to update this Post, Dji has found out, some time ago, that there is a Algorithm problem with ...

Could you happen to provide the ticket from your latest correspondence with the Europe Support Center?
2016-11-17 19:25:16
Use props
P.R
lvl.3
Flight distance : 227740
Italy
Offline

DJI-Jamie Posted at 2016-11-18 04:25
Could you happen to provide the ticket from your latest correspondence with the Europe Support Cen ...

Thank you Jamie, the ticket Nr. is #314819, but I finally got a answer, so now I have to ship the M600 to them because they can't solve the problem.
2016-11-19 10:04:45
Use props
P.R
lvl.3
Flight distance : 227740
Italy
Offline

XCAM Posted at 2016-11-17 20:27
Hola; tengo el mismo problema. Soy de Chile. Enviar el M600 a China es un poco caro. No hay alguna a ...

Hello XCAM, DJI said it is a very rare problem, but I have heard some people having tis problem. Now I have to ship my M600 to DJI Europe, and I think they cover shipping.
2016-11-19 11:10:44
Use props
DJI-Jamie
DJI team
Flight distance : 34239
United States
Offline

XCAM Posted at 2016-11-18 03:27
Hola; tengo el mismo problema. Soy de Chile. Enviar el M600 a China es un poco caro. No hay alguna a ...

You would need so contact support.us@dji.com to get it sent in for service.
2016-11-19 15:39:34
Use props
XCAM
lvl.1
Chile
Offline

DJI-Jamie Posted at 2016-11-19 20:39
You would need so contact  to get it sent in for service.

Muchas gracias por tu amable respuesta, Jamie. Es normal que en un vuelo haga cambios de una IMU a otra?
Después de la última actualización no tuvo más problemas. Lo probamos hasta 85 kh con A7s2. Ningún problema.
Saludos!
2016-11-19 19:36:36
Use props
DJI-Jamie
DJI team
Flight distance : 34239
United States
Offline

XCAM Posted at 2016-11-20 11:36
Muchas gracias por tu amable respuesta, Jamie. Es normal que en un vuelo haga cambios de una IMU a ...

Changes to the IMU between flights most times can be either an environmental issue or a set up issue such as not being secured properly. There is a chance of a hardware or software issue, but that is not as often. Just to make sure I'm understanding correct, the last firmware update helped fix the IMU problem?
2016-11-19 19:44:38
Use props
XCAM
lvl.1
Chile
Offline

DJI-Jamie Posted at 2016-11-20 00:44
Changes to the IMU between flights most times can be either an environmental issue or a set up iss ...

Hola; con la última actualización, dejó de aparecer el problema de "barometer", pero durante el vuelo se cambia de imu una o dos veces.
2016-11-20 11:49:53
Use props
DJI-Jamie
DJI team
Flight distance : 34239
United States
Offline

XCAM Posted at 2016-11-21 03:49
Hola; con la última actualización, dejó de aparecer el problema de "barometer", pero durante el ...

Could you please provide a picture of what you're getting from the Go app?
2016-11-23 11:26:38
Use props
P.R
lvl.3
Flight distance : 227740
Italy
Offline

DJi has replaced the A3 and And Pro IMUs, but I'm still having the problem. Seems like this is a problem that only appears on higher elevations, I usually fly above 1500m Elevation.
2016-12-30 08:56:42
Use props
DJI-Jamie
DJI team
Flight distance : 34239
United States
Offline

P.R Posted at 2016-12-30 08:56
DJi has replaced the A3 and And Pro IMUs, but I'm still having the problem. Seems like this is a problem that only appears on higher elevations, I usually fly above 1500m Elevation.

So just to make sure I'm on the same page, when you're flying below 1500m in elevation, you're not incurring this error or is there a different threshold you've noticed?
2016-12-30 11:34:03
Use props
P.R
lvl.3
Flight distance : 227740
Italy
Offline

DJI-Jamie Posted at 2016-12-30 11:34
So just to make sure I'm on the same page, when you're flying below 1500m in elevation, you're not incurring this error or is there a different threshold you've noticed?

Unfortunately I don't know the exact threshold, I usually fly at 1500 to 2000m and always had this problem, the few times I flew at about 200 to 500m elevation I didn't see the problem.
When I brought the M600 to DJI support in Germany, they tested my M600 and didn't encounter the problem, they are at 242m above sea level.
So my suspicion is that the Barometer in the IMUs have problems with low air pressure at higher elevations.
2016-12-30 13:28:20
Use props
P.R
lvl.3
Flight distance : 227740
Italy
Offline

DJI-Jamie Posted at 2016-12-30 11:34
So just to make sure I'm on the same page, when you're flying below 1500m in elevation, you're not incurring this error or is there a different threshold you've noticed?

Tested again Today, and the problem is just as before, I started the M600 at a elevation of 1800m.
If the A3 could just reset the problem during flight then everything would be ok, but I need to land and restart the M600 to get rid of it.
And sometimes the error pops up right after I start the M600, even without starting the motors.
2016-12-31 08:36:59
Use props
Richard Pichler
lvl.1
Austria
Offline

P.R Posted at 2016-12-30 13:28
Unfortunately I don't know the exact threshold, I usually fly at 1500 to 2000m and always had this problem, the few times I flew at about 200 to 500m elevation I didn't see the problem.
When I brought the M600 to DJI support in Germany, they tested my M600 and didn't encounter the problem, they are at 242m above sea level.
So my suspicion is that the Barometer in the IMUs have problems with low air pressure at higher elevations.

Possibly it has to do with it.  Today I had the first flight with my new M600 PRO at 800m sea level. Then this error message was seen:

(Extend IMU2 [barometer1] data exception  please check IMU installed correctly)

Later in my office in Klagenfurt (448 meters above sea level) everything was correct.
2017-1-1 07:24:45
Use props
P.R
lvl.3
Flight distance : 227740
Italy
Offline

Richard Pichler Posted at 2017-1-1 07:24
Possibly it has to do with it.  Today I had the first flight with my new M600 PRO at 800m sea level. Then this error message was seen:

(Extend IMU2  data exception  please check IMU installed correctly)

That is exactly what I see, I had a suspicion that it could be caused by vibrations on the M600, but if you have the M600 Pro vibrations should not be the cause, because your IMUs are dampened.
So it probably comes down to a faulty barometer or a faulty software.
I will request a RMA again and if it can't be fixed seek other options.
2017-1-1 08:10:02
Use props
P.R
lvl.3
Flight distance : 227740
Italy
Offline

And by the way it looks like DJI replaced my A3 + A3 PRO with Used parts and not new ones, it came back with already 60 Flights on Log, and don't tell me they made 60 test flights in the few days when they replaced the part.
2017-1-2 04:05:25
Use props
P.R
lvl.3
Flight distance : 227740
Italy
Offline

I made a Video that shows the Problem, you can find some Information in the description of the Video.
  (Startup Problem)
(Flight Problem)

Some Environment Info:
Altitude 1975m
Air Pressure: 812 hPa
Temp:. 7 C°
Humidity: 27%
Wind Speed: 1.3m/s

Does someone have an Idea?
2017-1-4 13:00:19
Use props
DJI-Jamie
DJI team
Flight distance : 34239
United States
Offline

P.R Posted at 2017-1-4 13:00
I made a Video that shows the Problem, you can find some Information in the description of the Video.
https://youtu.be/R55HVld7D8A  (Startup Problem)
https://youtu.be/mnwM_q9Ar-M (Flight Problem)

I had responded to you on your own thread on this:

http://forum.dji.com/thread-78624-1-1.html

If you could happen to answer a few of these inquiries on your thread, it would be appreciated.
2017-1-4 13:15:53
Use props
搬飞机小哥
lvl.2
Flight distance : 50
Hong Kong
Offline

Did you upgrade the firmware to V1.0.0.80?
2017-1-6 04:32:04
Use props
P.R
lvl.3
Flight distance : 227740
Italy
Offline

Tip: The post by the administrator or moderators shield
2017-1-6 13:04:51
Use props
DJI-Jamie
DJI team
Flight distance : 34239
United States
Offline

P.R Posted at 2017-1-6 13:04
**** The posts are shielded ****

Whenever you can would be great.
2017-1-6 20:43:55
Use props
P.R
lvl.3
Flight distance : 227740
Italy
Offline

I have been flying again at higher altitudes about 2000m above sea level and the error is still there with the 1.0.0.80 Firmware, it just doesn't appear that often anymore, but I get it every 2 flight so the A3 Pro is still useless at higher elevations.
2017-4-18 16:05:18
Use props
P.R
lvl.3
Flight distance : 227740
Italy
Offline

Tip: The post by the administrator or moderators shield
2017-4-18 16:06:11
Use props
You need to log in before you can reply Login | Register now

Credit Rules

Close

DJI RecommendsPrevious /1 Next