Please select Into the mobile phone version | Continue to access the computer ver.
"Signal Lost" in WiFi mode despite flawless image transmission
1604 22 2017-5-28
Uploading and Loding Picture ...(0/1)
o(^-^)o
alexw9988
lvl.1
Germany
Offline

Hello,

I've recently run into a problem with my Mavic Pro in WiFi mode: Whenever I try to fly it with my iPhone 6 and the DJI Go App I can see a clear and perfect image, but in the upper lefthand corner it says "Signal Lost".
I got this problem both in a residential area (with potentially some interference) as well as out on an open field (where there's definitely no intereference).
I restarted everything multiple times and even did a factory reset on the Mavic. It's also on the latest firmware.

What could be the issue here? Is it perhaps phone related?

Thanks,

Alex
2017-5-28
Use props
fans4dfce0e7
lvl.1
Flight distance : 52073 ft
United Kingdom
Offline

I have exactly this problem. It connected yesterday on iPhone 6, lost conection while it was in the air, had to reconnect with iPad so I thought it was iPhone at fault, now I have the situation u describe on iPhone or iPad ... picture is gd and gimbal can be moved but red "no signal" ... ????
2017-5-28
Use props
alexw9988
lvl.1
Germany
Offline

Just tried with my iPad, exact same problem. Either it's iOS related, or a problem on the Mavic itself.
2017-5-28
Use props
fans4dfce0e7
lvl.1
Flight distance : 52073 ft
United Kingdom
Offline

Thx Alex . Not sure how much I'll need it but I do like things to work ...  
2017-5-28
Use props
IndyCub
lvl.1
Flight distance : 852579 ft
United States
Offline

I tried flying in WiFi mode for the first time a few minutes ago and had the same issue. Perfect image transmission and can see telemetry and modify settings ... but always says "Signal Lost" and won't let me take off (I think it technically does a RTH "landing", but doesn't even spin the motors). Tried resetting WiFi, changing the SSID and password, 2.4Ghz and 5Ghz, different image transmission rates, etc. Couldn't get it to work.

Using an iPhone 7+ with latest iOS, DJI Go 4 app, and Mavic firmware.
2017-5-28
Use props
pllphoto
Second Officer
Flight distance : 5695279 ft
  • >>>
United States
Offline

This happened to me after the new DJI GO 4.1.0 app update.
2017-5-28
Use props
fansba8d1afc
lvl.2
Flight distance : 1026545 ft
New Zealand
Offline

Same here.
New Mavic, iPhone 5s, all firmware and DJI app up to date. Always "Signal lost" despite perfect image transition.
2017-5-28
Use props
fansc3a084cb
New
Czechia
Offline

After the last update I have the same issue. Perfect image transition but no signal.. I am also not able to download old videos from SD card..Using iPhone 7 plus.
2017-5-28
Use props
fans4dfce0e7
lvl.1
Flight distance : 52073 ft
United Kingdom
Offline

Do we think this is fixable ? Or return the mavi as faulty ? Or live with it and wait and see ? Thoughts, ideas and help appreciated .. thx all
2017-5-29
Use props
fans9c0857cb
lvl.1
Flight distance : 502 ft
United States
Offline

Having exact same issue. Yesterday, before the latest firmware upgrade, I could actually fly a little bit, but it kept going into auto land mode. Today, can't even take off, blinking red "Signal Lost", yet perfect image, data, satellites, etc.

FRUSTRATING
2017-5-29
Use props
alexw9988
lvl.1
Germany
Offline

I contacted support a few days ago and it seems there is indeed a problem, I'll post any news I receive.
2017-5-30
Use props
fans7446bdf3
lvl.2
Flight distance : 1984918 ft
  • >>>
Taiwan
Offline

Roll back to 4.0.8 APP
2017-5-30
Use props
fans9c0857cb
lvl.1
Flight distance : 502 ft
United States
Offline

I've sent in a support ticket as well. I'll post up when/if I hear something.
2017-5-30
Use props
mcg Photo
lvl.1
Flight distance : 4091 ft
United States
Offline

same issue here.  iphone 6.

had another thread going: https://forum.dji.com/forum.php? ... mp;page=1#pid814176
2017-5-30
Use props
MTUFLYER28
Second Officer
Flight distance : 8477969 ft
United States
Offline

I've got the same issue with iPad.  Even did a recent update and no better...  anybody with news please let us know.
2017-5-30
Use props
fans7446bdf3
lvl.2
Flight distance : 1984918 ft
  • >>>
Taiwan
Offline

MTUFLYER28 Posted at 2017-5-30 18:38
I've got the same issue with iPad.  Even did a recent update and no better...  anybody with news please let us know.

It's iOS DJI GO 4 ver.4.1.0 issue, I had try to downgrade firmware to .600, .550 and there is not working.
But it's work while I roll back the DJI GO 4 APP to 4.0.8.
2017-5-30
Use props
fans9c0857cb
lvl.1
Flight distance : 502 ft
United States
Offline

This is what I got from DJI - seems they hit auto-reply button #1 and didn't even bother to read my email fully.  
Thank you for raising your concern here in DJI Support.  We are gladly here to assist you with your concern. To try to resolve this issue, kindly follow the steps that we provided below.  Make sure all firmware are up to date. Please refresh the firmware thru DJI Assistant 2. Make sure you are not flying your drone in a restricted area. Re-link your remote controller with your aircraft. Perform remote controller calibration.  We hope it helped. Please let us know if the problem persists.  Thank you.   Best Regards, Florence  DJI SUPPORT
2017-5-31
Use props
pllphoto
Second Officer
Flight distance : 5695279 ft
  • >>>
United States
Offline

I recieved this from DJI today.
Anyone know if that actually works?
IMG_4783.PNG
2017-5-31
Use props
pllphoto
Second Officer
Flight distance : 5695279 ft
  • >>>
United States
Offline

So refreshing the firmware does not work.
2017-5-31
Use props
MTUFLYER28
Second Officer
Flight distance : 8477969 ft
United States
Offline

pllphoto Posted at 2017-5-31 14:10
So refreshing the firmware does not work.

That's disappointing but unfortunately not surprising...  I've had other issues where I have yet to get the dji assistant tool to even work on my computer.  Looks like if you didn't have any luck it's probably not worth the effort on my end.
2017-5-31
Use props
fans4ddb52cd
lvl.1
Australia
Offline

RE: "Signal Lost" in WiFi mode despite flawless image t...


I'm having the same issue after updating. Can you tell me how to roll back my app to the previous version?

The app store has the latest version only.

2017-5-31
Use props
fans7446bdf3
lvl.2
Flight distance : 1984918 ft
  • >>>
Taiwan
Offline

https://www.google.com.tw/amp/lifehacker.com/download-old-versions-of-ios-apps-with-a-clever-workaro-1749950092/amp

Roll back your iOS APPs
2017-5-31
Use props
fans7446bdf3
lvl.2
Flight distance : 1984918 ft
  • >>>
Taiwan
Offline

I have solved this problem few miniutes ago and it's easy after 10 days upset.

Now Mavic can fly with app 4.1.0 using wifi again no matter which firmware on Mavic.

1. remove old dji go app manually.
2. soft reset iphone by press power and home buttons at the same time.
3. reinstall go 4 app 4.1.0
2017-6-9
Use props
Advanced
You need to log in before you can reply Login | Register now

Credit Rules